Aquaspinning

Aquaspinning is (simpel gezegd) fietsen in het water op een soort ‘home trainer’ waar men individueel de trapweerstand kan vergroten of verkleinen. De roestvrijstalen fietsen worden in het ondiepe gedeelte van het zwembad geplaatst. Door de weerstand van het water maar ook door een ingenieus weerstand systeem op de fiets is aquaspinning een intensieve conditie training. Het is in ieder geval niet te vergelijken met gewoon fietsen of spinning op het droge.

Aquaspinning geeft de mogelijkheid om het hele lichaam te trainen. Het is een activiteit waar je flink moe van kunt worden. Het is goed mogelijk om in de lessen te werken aan vetverbranding. Benen, armen, borst, buik en billen worden belast door het fietsen te combineren met gevarieerde oefeningen. De belasting kan naar eigen wens worden geïntensiveerd.

De aquaspinning lessen zijn in principe geschikt voor iedereen. De lessen zijn geschikt om aan uw conditie te werken en om uw spieren te trainen. Deelnemers aan de lessen worden aangeraden om water- of surfschoenen te dragen. Hierdoor krijgen de deelnemers geen last van de voeten. Gewone sportschoenen worden zwaar in het water, het beste geschikt zijn schoenen waar het water gemakkelijk uit kan lopen.

Neem contact op