Fit en Gezond

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een ander voedingsgedrag in combinatie met bewegen het meest effectief is om op gewicht te blijven of af te vallen. In de Fit en Gezond lessen kun je lekker fysiek aan de slag om je doelen te bereiken!

Mensen met overgewicht bewegen gemakkelijker in het water. Blessures worden dan juist voorkomen. Bovendien is zwemmen gemakkelijker voor wie bewegingsproblemen heeft of een lichte blessure. Het kunnen zwemmen is een voorwaarde om te kunnen deelnemen.

Naast dat het drinken van water goed is voor het lichaam, is het ook zeker goed om erin te springen. Het lijkt alsof je niet zweet, want water verkoelt je lichaam direct, maar met zwemmen verbrand je maar liefst: 6 calorie├źn per kilogram lichaamsgewicht per uur! Weeg je 60kg, dan verbrand je dus 180 calorie├źn in een half uur! Dat is best veel, want met wandelen verbrand je maar bijna de helft hiervan!

In de les van fit en gezond komt alles aan bod. Conditioneel en kracht wordt gecombineerd en afgewisseld. Er wordt gewerkt met en zonder materialen, en elke les is anders. Kom het eens proberen!

Bekijk rooster