Snelcursus zwemdiploma

Leren zwemmen is in ons waterland heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water maar zoeken het water ook graag op in één van de vele zwembaden, stranden en recreatieplassen. Daarom is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen.

We organiseren regelmatig een snelcursus (bij voldoende aanmeldingen).

Wat houdt de snelcursus in

In een week tijd zullen de kinderen meerdere lesdagen hebben van elk twee uur lang. Door middel van een speciaal lesprogramma, met daarin een kleine pauze waar de kinderen worden voorzien van een drankje en een stuk fruit, is de afgelopen jaren gebleken dat de kinderen zonder moeite het niveau de gehele les vast kunnen houden. De kinderen krijgen, zoveel als mogelijk is, les van dezelfde lesgever. De kinderen worden verdeeld in kleine groepjes, zodat er veel individuele aandacht gegeven kan worden. Daarnaast wordt er in het zwembad en rustige sfeer gecreëerd. Zo kunnen de kinderen zich optimaal concentreren voor goede resultaten. Doordat de leerlingen twee uur per dag aan het zwemmen zijn, is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden aan te leren.

Niveau’s

De cursus wordt op drie niveau’s aangeboden (A, B en C). Voor de A cursus dienen de kinderen een minimaal 5 1/2 jaar oud te zijn en dienen zij enige zwemervaring te hebben opgedaan. Om succes te verzekeren, zullen de kinderen van tevoren worden getest. Kan hij/zij al drijven op de buik en rug zonder drijfmiddelen en hebben ze al een beginnende slag? Geef hem/haar dan op voor deze cursus! Voor de B en C cursus dienen de kinderen het voorliggende diploma in hun bezit te hebben.

Diplomazwemmen

De laatste dag is gereserveerd voor het diplomazwemmen. Wij hopen natuurlijk van harte dat iedereen zijn of haar diploma in ontvangst mag nemen. Mocht dat helaas niet zo zijn, dan kunnen er daarna reguliere lessen gevolgd worden tot het diploma wel behaald wordt.

Neem contact op