Champions League 2018

21 december 2018

Het Champions League-zaalvoetbaltoernooi van De Staver belooft ook dit jaar weer hét spektakel van de kerstvakantie te worden. De organisatie staat, heeft met Adviesgroep De Vogel een sterk ondersteunende hoofdsponsor achter zich en het enthousiasme van alle clubs op Goeree-Overflakkee blijft onverminderd groot.

Het Champions League-toernooi in recreatiecentrum De Staver is in de afgelopen 22 jaar uitgegroeid tot een traditie op Goeree-Overflakkee. Het zegt genoeg dat iedere club een team afvaardigt voor het herentoernooi en ook de vrouwen, veteranen en jeugd een goed gevuld schema hebben.

“Ik krijg in september al berichten van mensen die niet kunnen wachten”, vertelt Peter Wielhouwer, die het zaalvoetbaltoernooi samen met Esli van Eekelen en Guus Üstun sinds 2011 organiseert. “In 2010 hebben we het toernooi niet gehouden en dat leidde direct tot nogal wat teleurgestelde reacties. Wij zijn het daarom direct weer op gaan pakken en hebben een doorstart gemaakt. Goeree-Overflakkee verdient het Champions League-toernooi.”

Sinds 2012 doet iedere veldvoetbalclub van Goeree-Overflakkee mee in De Staver, waar het toernooi dit jaar tussen 21 en 29 december wordt gehouden. Wielhouwer verwacht weer een vol huis en waarom ook niet, het toernooi trekt namelijk elk jaar duizenden bezoekers. “Mensen van 0 tot 88 jaar, op de finaledag (29 december) zitten er zo 450 toeschouwers op de tribune. Daar hoeven wij niet zo veel voor te doen, het toernooi heeft een naam opgebouwd en iedereen wil erbij zijn.”

De datum helpt ook mee, zo middenin de winterstop waarin weinig te doen is. De organisatoren merken elk jaar weer hoe graag clubs de beker mee naar huis willen nemen. “Het is wel een stukje prestige, het is echt een bepaalde eer die clubs winnen. De teams strijden er keihard voor, gaan tot het naadje. Er zit geen geldprijs of iets dergelijks aan vast, maar de titel draag je wel het hele jaar met je mee.”

Wielhouwer heeft dit jaar alweer 72 teams kunnen opschrijven in acht verschillende categorieën: van de JO9 tot en met de JO17, heren, dames en veteranen. “Het is voor de jeugd en dames ook echt een mooi platform om zich op te laten zien.”

De organisatie merkt dat het ook een soort reünie is, ieder jaar weer. “Iedereen ziet elkaar weer eens.”

De finaledag wordt afgesloten met een mooi feest in De Staver, waar de winnaars gehuldigd worden. Wielhouwer durft zijn geld nog niet op één team in te zetten, maar de mannen van DBGC en vrouwen van FIOS zullen er alles aan doen om hun titels te verdedigen.

Bekijk het wedstrijdreglement

Bekijk het wedstrijdschema

Bekijk de uitslagen