Dorpstienden gefaseerd weer open

7 april 2023

Middelharnis, 07 april 2023

In goed overleg met de gemeente is afgesproken dat vanaf dinsdag 11 april 2023 Dorpstienden gefaseerd weer open gaat. Gestart wordt met de openstelling voor het beweegonderwijs. Aansluitend kunnen vanaf donderdag 13 april 2023 ook de maatschappelijke activiteiten weer plaatsvinden. De openstelling is voorlopig wel zonder horecafunctie.

SRGO heeft afspraken gemaakt met de gemeente en politie over de veiligheid. Op basis hiervan vinden de partijen het verantwoord om zonder de horecafunctie open te gaan zodat scholen en verenigingen weer gebruik kunnen maken van Dorpstienden.

In nauw overleg met de gemeente en gebruikers gaat SRGO op zoek naar een lange termijn oplossing voor de horeca. Afgesproken is dat bij nieuwe incidenten opnieuw wordt overgegaan tot sluiting zodat de veiligheid van de gebruikers en medewerkers gegarandeerd kan worden.

Mark Vijfschaft, interim-directeur: “Een locatie sluiten voor 2 weken is natuurlijk nooit leuk. Toch vonden wij dat we geen andere keus hadden. Gelukkig hebben we goede afspraken met de gemeente en politie kunnen maken. Zij gaven aan er vertrouwen in te hebben dat wij zonder de horecafunctie op verantwoorde wijze weer open kunnen. Inmiddels hebben we de scholen en vaste gebruikers per brief geïnformeerd dat we weer open gaan. Wel houden we goed de vinger aan de pols en blijven we met de gemeente in overleg over de structurele oplossing voor Dorpstienden.”