Jaarlijkse inspectie sporttoestellen

4 juli 2019

SRGO laat deze zomer de jaarlijkse inspectie van al haar sporttoestellen plaatsvinden. De inspectie is nodig om een veilige sportomgeving te garanderen. De zomer is de beste periode om de keuring uit te laten voeren omdat de gebruikersgroepen dan minder actief zijn en dus minder hinder ondervinden.

Intensief gebruik

Het gebruik van de sporttoestellen is zeer intensief en moet gegarandeerd veilig zijn. Basisscholen, het voorgezet onderwijs en verenigingen maken gebruik van deze toestellen. De zomervakantie is de ideale periode voor de keuring!

Inspectie van sporttoestellen en vloeren

De keuring van de sporttoestellen vindt dit jaar plaats onder TÜV Nederland kwaliteitseisen. Ook de vloeren zullen worden geïnspecteerd. Het is verplicht om een periodieke (vijfjaarlijkse) inspectie uit te laten voeren door een gecertificeerde instantie. De vloeren worden getest op stroefheid, vlakheid, schokabsorptie, energierestitutie en lichtreflectie. Op veel scholen en gymzalen gebeurt dit niet. SRGO is de keuring aan haar stand verplicht. SRGO beheert 7 accommodaties waarvan 5 accommodaties met sporthallen of gymzalen: de Staver, de Gooye, ’t Haegse Huus, Dorpstienden en Grutterswei.