Duikcursussen van start in februari

3 februari 2020

In maart zullen er weer verschillende duikcursussen van start gaan. We bieden cursussen voor zowel de starters als de ervaren duikers. Lees hieronder de cursussen.

Optie 1: Basis sealteam Cursus

De Basis Sealteam Cursus is de eerste stap om kennis te maken met het duiken. Kinderen leren via gevarieerde oefeningen de eerste vaardigheden van het duiken aan. De kosten voor deelname aan deze cursus zijn €175,00. Deze cursus bestaat uit 6 zwembadduiken.

Optie 2: Master Sealteam Cursus

Kinderen die de Basis Sealteam Cursus hebben afgerond kunnen deelnemen aan de Master Sealteam Cursus. De Master Sealteam Cursus staat in het zelfde boekje als de Basis Sealteam Cursus. Hierin kun je lezen dat de Master Sealteam Cursus bestaat uit onder andere een zwembad(nacht)duik, een zwembad wrak duik, onderwaterfotografie en visherkenning. De cursus bestaat uit 7 zwembadduiken met uitdagende oefeningen voor de kinderen. De kosten voor de PADI Master Sealteam cursus zijn €200,00.

Optie 3: Master GOLD Cursus

Kinderen die zowel de Sealteam als de Master Sealteam Cursus hebben doorlopen, maar nog te jong zijn voor de Junior Open Water Cursus, kunnen meedoen aan de Master GOLD cursus. Dit is een vervolgtraject waarbij de kinderen de aangeleerde vaardigheden blijven trainen om zo met een goede basis in te kunnen stappen in de Junior Open Water Cursus. Deze cursus bestaat uit 6 zwembadduiken. De kosten voor deze cursus zijn €175,00.

Bovenstaande cursussen zullen plaatsvinden op vrijdagavond tussen 17.45-19.15 uur in zwembad Zuiderdiep.

Optie 4: Open Water Brevet

Het PADI (junior) Open water brevet. Dit brevet is het eerste echte duikbrevet. Deelname aan de cursus kan zowel door volwassen als door kinderen vanaf 12 jaar. Tijdens de cursus leer je zelfstandig duiken. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijk (zwembad) gedeelte met 6 zwembadduiken, 7 theorieavonden en aansluitend 4 buitenwater duiken.

De 4 buitenwater duiken zullen, evenals een datum voor het theorie-examen, na juni afgesproken worden met de deelnemers.

Met dit brevet mogen de kinderen op bijna alle plaatsen van de wereld duiken, onder begeleiding van een ouder of professionele duikinstructeur.

De kosten voor deelname aan de PADI (junior) Open Water Diver Cursus zijn €375,00.

Optie 5: Vaardigheden op peil houden

Deze optie is geen cursus, maar een traject om de aangeleerde vaardigheden op peil te houden. Kinderen die de Junior Open Water Cursus doorlopen hebben kunnen kiezen voor optie 5.

Deze momenten zullen tegelijkertijd plaats vinden met de Open Water Cursus. Het theorie gedeelte hoeft niet (mag wel) meer bijgewoond te worden. Dit traject bestaat uit 6 zwembadduiken en na juni 2020 (als de watertemperatuur aangenaam is) nog 1 buitenwater duik. De kosten voor dit traject zijn €200,00.

Optie 6: (Junior) Advanced Open Water Diver

Dit brevet is nieuw dit jaar en is speciaal voor mensen die in het bezit zijn van een (Junior) Open Water duikbrevet of een vergelijkbaar brevet van een andere organisatie. De opleiding bestaat uit 2 zwembadduiken en 5 buitenwater duiken. De buitenwater duiken hebben allemaal een uniek aspect, bijvoorbeeld een nacht duik, een wrakduik, een getijden duik of een visherkenningsduik. Tijdens de cursus wordt er dieper ingegaan op duiktechnieken, duikplaatsen en met verschillende materialen. Deelname vanaf 10 jaar. Na het behalen van het brevet geldt voor een advanced duiker een maximale diepte van 30 meter. Kosten voor deelname aan de Advanced Open Water Diver zijn €295,00.

Tijden en materialen

De Junior Open Water Cursus en optie 5 en 6 zullen plaats vinden op de vrijdagavond tussen 19.30-21.30 uur in zwembad Zuiderdiep. Optie 4 & 5 & 6 kunnen alleen van start gaan met voldoende aanmeldingen.

Gebruik van duikspullen tijdens de cursus, lesmateriaal, brevetteringskosten en logboek zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Er komen geen extra kosten meer bij.

Alle programma’s zullen in maart 2020 starten. Rekening houdend met de vakanties loopt het programma door tot en met juni 2020.

De inschrijfformulieren voor de cursussen zijn te verkrijgen aan de balie van het zwembad, de inschrijving is pas definitief nadat een pasfoto en het inschrijfformulier (volledig ingevuld) worden ingeleverd. Inschrijven kan tot 1 maart 2020.

Wij hopen op een gezellige, leerzame en succesvolle cursus!