Zwembaden op Goeree-Overflakkee in ontwikkeling

20 april 2018

Sommelsdijk – Dat iedereen een of meerdere zwemdiploma’s heeft lijkt vaak vanzelfsprekend. Bij Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee, de partij die de drie zwembaden op het eiland exploiteert, zetten ze in op een volledige 100% score op het zwem ABC. “Een leuke, leerzame cursus met drie mooie diploma’s. Veilig zwemmen voor iedereen.”

Zwemmen is gezond en leuk met mooi weer. Dat we kunnen zwemmen wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar er is niets zo belangrijk als goed en veilig kunnen zwemmen. In de Staver, Gooye en het Zuiderdiep wordt er daarom veel aandacht besteed aan het zwem ABC. Coördinator zwemzaken Saskia Drok zegt hierover:  “Het is belangrijk voor kinderen, maar ook voor de ouders om kinderen op een leuke, speelse en educatieve wijze leren om te gaan in het water. Van watervrij bij het voortraject tot zwemmen in de meest diverse situaties bij het C diploma.”

Nieuw zwem ABC

Onlangs is het nieuwe zwem ABC geïntroduceerd door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Meer dan ooit staat voorop dat het van groot belang is om alle diploma’s te behalen en daarmee ‘de grootste vriend van het water’ te worden. Er wordt aandacht besteed aan de diverse zwemslagen, maar ook aan attracties, zoals glijbanen, golfslagbaden en stroomversnellingen.

Uitgedacht programma

Ook bij de zwembaden op Goeree-Overflakkee wordt lesgegeven volgens de regels van het nieuwe zwem ABC. “Dankzij de samenvoeging van de drie zwembaden in Stichting SRGO kunnen we gebruik maken van elkaars kennis en kunde. Dit heeft geleid tot een uitgedacht programma van zwemlessen en professionele begeleiding.” Aldus Saskia Drok. Plezier, ontspanning en vertrouwen staan voorop tijdens de lessen. De groepen bestaan uit maximaal negen kinderen en kunnen een band opbouwen met elkaar en de zwemdocent, dankzij de vaste indelingen. De groepen zwemmen steeds op dezelfde tijden en kunnen op elk moment en op elk niveau instromen. In de Staver en het Zuiderdiep bestaat de cursus uit twee keer per week zwemmen, met daarin combinaties uit dezelfde tijden en verschillende baden. Zo kunnen broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnetjes op hetzelfde moment plezier in het water hebben. In de Gooye is het mogelijk om zelfs op zaterdag te zwemmen voor de verschillende diploma’s.

Gratis C diploma

Het C diploma kan voor uw kind zelfs gratis behaald worden. Met dank aan Stiching Jannetje Gorissen kunnen kinderen uit de kernen Dirksland, Melissant en Herkingen gratis zwemmen voor het C diploma. Deze lessen kunnen gevolgd worden in zwembad Zuiderdiep, Zwembad de Gooye en zwembad de Staver. Bij het inschrijven kunt u aangeven dat u uit Dirksland, Melissant of Herkingen komt. SRGO regelt verder de facturatie met Stichting Jannetje Gorissen. Een ideale manier om het rijtje ABC compleet te maken en uw kind optimaal en veilig te laten zwemmen in het water.

Meivakantie

De meivakantie staat al bijna voor de deur. Ook tijdens deze vakantie organiseert SRGO de Kinder Vakantie Week. Tijdens deze week staat sporten en plezier centraal en kunnen de kinderen op zes locaties deelnemen aan een sportieve activiteiten, waaronder ook zwemmen. Kijk op de facebookpagina EventsopGo voor meer informatie.