De Staver het podium voor NK Karate Junioren

23 november 2018

Morgen, 24 november 2018, is de sporthal van de Staver het podium voor het NK Karate Junioren. Een mooi, sportief evenement wat dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd in Sommelsdijk. Wekelijks wordt er door de karatevereniging stevig getraind en zaterdag komen er maar liefst 220 deelnemers uit vier landen strijden om de eer.

Een grote wedstrijd, zoals een NK, EK of WK is altijd een bijzondere gelegenheid. De organisatie kijkt reikhalzend uit naar de grote dag van morgen. Dit jaar doen er maar liefst 220 deelnemers van ruim 35 dojo’s mee vanuit vier landen.

Het NK Karate voor Junioren is een terugkerende gast in de Staver. Elk jaar wordt de organisatie verbeterd en geoptimaliseerd. André van Wezel en Hans Smit organiseren namens de vereniging Kiyozumi en de NKKO (Nederlandse karate organisatie) dit prachtige evenement. Samen met diverse sponsoren en bijna 40 vrijwilligers zorgen ze voor een soepel verloop van de dag.

Zelfverdedigingskunst

Karate is een zelfverdedigingskunst die al honderden jaren beoefend wordt. Het is een van de oudste sporten ter wereld. Ook in Sommelsdijk wordt elke week hard gewerkt aan de perfectionering van de kunst. Kiyozumi heeft zelfs de wereldkampioen Valence Bickel voortgebracht.

Ben je benieuwd?

Wil je de karatesport van dichtbij bekijken of jouw favoriet aanmoedigen? Het toernooi is openbaar toegankelijk. De entree kost € 8. De deuren gaan om 09.30 uur open, de eerste wedstrijden zijn om 11.00 uur.