Moeder en zoon zwemmen samen geslaagd voor C diploma

26 januari 2023

Zwemles alleen voor kleine kinderen, zeker niet als je het de zwemdocenten van SRGO vraagt. Angelique en Wessel zwommen 21 januari tegelijkertijd af voor hun C diploma. Met goed gevolg want ze zijn nu beide in bezit van een volledig zwem ABC. Dankzij de gift van stichting JaGo was het behalen van het diploma ook nog eens gratis, een kers op de taart!

Sinds november zwommen moeder en zoon iedere week drie kwartier lang samen in het zwembad van de Staver. Reuze gezellig en leerzaam. “Natuurlijk laat je je kind zijn of haar zwemdiploma’s halen. Doordat we actief met het zwemmen bezig waren bedacht ik me dat ik mijn C diploma eigenlijk ook nooit gehaald heb. Het zwemmen van nu is veel leuker dan vroeger, dus ik vroeg naar de mogelijkheden. Nu krijgen we samen les in dezelfde groep.” Aldus moeder Angelique.

Bij de zwemlessen, die gegeven worden door erkende docenten, staat plezier voorop. Het is niet meer zoals vroeger op het droge oefenen en dan met de zwemhaak vanaf de kant instructies roepen. De docenten gaan mee het water in als het nodig is en helpen alle leerlingen waar nodig. De medewerkers van SRGO vinden het helemaal niet raar om zowel moeder als zoon te begeleiden naar hun diplomazwemmen. “Super leuk voor ons, maar zeker voor hen om dit zo samen te kunnen doen.” Aldus een van de docenten.

Gratis C diploma

Om het behalen van het volledige zwem ABC te stimuleren, verzorgt stichting Jannetje Gorissen al geruime tijd het gratis C diploma voor inwoners van Dirksland, Melissant en Herkingen. Als je dit bij je inschrijving aangeeft, regelt SRGO de hele administratie bij de stichting en kan jij gewoon lekker zwemmen.