Sjoerd van RTV Rijnmond op de baan met internationaal bowlingtalent Lizzy (16)

14 augustus 2019

Verslaggever Sjoerd van Oortmerssen van RTV Rijnmond trok gisteren zijn bowlingschoenen aan, want hij trof internationaal bowlingtalent Lizzy Flapper (16) op de bowlingbaan van de Staver. Het resultaat is een leuke reportage en een kijkje in de wereld van de bowlingsport.

Met de oude mannetjes

Lizzy komt uit Middelharnis en is op haar tiende in de Staver begonnen, toen ze met haar opa en “de oude mannetjes” een potje ging bowlen. Later werd ze lid van de bowlingvereniging, en tegenwoordig traint ze in Rotterdam IJsselmonde.

Internationaal talent

Sinds 4 jaar doet ze mee aan toernooien, waaronder het Europees Jeugdkampioenschap Bowlen in Wenen in april! Ze merkt op dat de bowlingsport in Nederland niet erg groot is, en dat het vooral bij de jeugd aan het minderen is. Jongens zijn vaak iets beter in bowlen dan meiden, maar er is nog genoeg concurrentie. Het is Lizzy’s droom om ooit naar het WK voor volwassenen in Amerika te gaan.

Met een boogje

Sjoerd gooide na Lizzy’s uitleg trouwens een mooie strike, “met een boogje”. Bekijk de reportage hieronder. Lijkt de bowlingsport jou ook wel wat? Kijk dan eens bij BVM de Staver.

Deze video is eigendom van RTV Rijnmond.