Bewoners Westvoorne: herinneringen ophalen

8 november 2018

De officiële heropening van Oostdam is op 24 november, maar vanmiddag was er al een groep bewoners uit Westvoorne te gast om het vernieuwde gebouw te bewonderen. De reacties zijn lovend.

De bewoners kwam samen met Erna en Joke veelal te voet naar Oostdam. Heerlijk was het in het najaarszonnetje, wat de temperatuur aangenaam maakte buiten. “Ars was ik niet gekomme hoor” zei een van de aanwezigen.

Herinneringen ophalen

Na een kopje koffie met wat lekkers erbij, hebben we foto’s gekeken van Oostdam in vroeger tijden tot nu toe. Er werden verhalen verteld door de bezoekers, over een verenigingsgebouwtje wat van hout was, maar o zo gezellig was aan het Melkdijkje. Later was er het gebouw in de Pieterstraat. “De muziekvereniging deed toen altijd nog een toneelstuk, na het optreden. Dat was geweldig gelachen” herinnerde een van de gasten zich.

Ook was er iemand te gast die vroeger in het bestuur zat van de Stichting Oostdam: “We hebben nieuwe verhalen over vroeger gehoord, heel leuk!” Na dit alles was er nog een drankje ter afsluiting, en rond 17.00 uur ging iedereen weer richting huis. We kijken terug op een heerlijke middag!