Ruim 205 zwemdiploma’s behaald!

18 juli 2019

De jonge zwemmers van Goeree-Overflakkee gaan goed hun zomervakantie in! Zij hebben namelijk in grote getalen afgezwommen in Zuiderdiep, de Gooye en de Staver. Het streven “alle kinderen Zwem-ABC” komt steeds dichterbij.

Zuiderdiep

in zwembad Zuiderdiep was het op vrijdag 12 juli tijd voor het diplomazwemmen. Ruim 70 kinderen hebben hun zwemkunsten laten zien en mochten na afloop hun diploma’s in ontvangst nemen. Behalve het Zwem-ABC werden er in Stellendam ook snorkel, survival en zwemvaardigheidslessen gegeven. Eén van de geslaagde kinderen is Kaj, hij heeft met zwemvaardigheid 3 zijn 18e diploma behaald!

De Gooye

In het zwembad van Sportcomplex de Gooye was het diplomazwemmen op 10, 12 en 13 juli. In totaal werden er in Dirksland 85 zwemdiploma’s uitgegeven! 35 kids behaalden het A-diploma en één kind slaagde voor certificaat A. Nog eens 34 kids zwommen af voor hun B-diploma en 13 kinderen hebben hun C-diploma behaald. In de Gooye werd ook zwemvaardigheid gegeven: 2 kinderen slaagden voor het zwemvaardigheid 2 diploma.

De Staver

In het zwembad van Recreatiecentrum de Staver stond het afzwemmen op 16 juli op het programma. In Sommelsdijk werden er 50 zwemdiploma’s verdeeld. 22 kinderen hebben hun A-diploma gehaald, 20 kinderen hebben afgezwommen voor het B-diploma en 8 kinderen gingen naar huis met hun C-diploma op zak.

Een leven lang zwemplezier

Alle kinderen hebben een mooie prestatie geleverd. We zijn erg blij dat we ruim 205 zwemdiploma’s mochten verdelen. De zwemdocenten aan het bad zijn allemaal gecertificeerd. Veiligheid voor alle kinderen, dat is waar SRGO voor staat. Alleen met het doorlopen van het Zwem- ABC is je kind écht voorbereid op een leven lang (veilig) zwemplezier. Alle drie de zwembaden hanteren het nationale Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Ook de snorkel-, survival- en zwemvaardigheidsdiploma’s zijn nationale diploma’s die je kind nog beter voorbereiden op zwemmen onder water en het redden van zichzelf en anderen.