ABC-zwemles

Leren zwemmen in de Gooye!

Zwembad de Gooye is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s. Dat betekent dat je zoon of dochter bij ons het enige échte Zwem-ABC kan behalen. De zwemlessen voldoen aan strenge eisen. Het Zwem-ABC is het paspoort voor een leven lang veilig zwemplezier!

Nationale Norm Zwemveiligheid

ABC-zwemles bestaat uit een drietal diploma’s: A is aanleren, B is beter worden en C is compleet. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in de moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. Dat is precies waarom je kind pas voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als het C-diploma is behaald.

Zwemlessen

De lessen in de Gooye zijn één keer per week, voor vijftig minuten. Tijdens de schoolvakanties gaan de lessen gewoon door, met uitzondering van de kerstvakantie. Ook in de zomervakantie gaan de zwemlessen door, maar wel volgens een aangepast rooster.

In het begin wordt er veel aandacht gegeven aan het, zoals wij het noemen, ‘watervrij maken’. Dit is een belangrijke zoniet de belangrijkste periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Het gaat om lopen in het water, spetteren, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug en van rug naar borst en onder water oriënteren. Deze zaken zorgen er voor dat de kinderen ‘vriendje’ worden van het water. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Pas als de kinderen zich prettig en veilig voelen in het water kan begonnen worden met het aanleren van de zwemslagen.

Benieuwd wat het Zwem-ABC allemaal inhoudt? Bekijk hier onze infographic.

Haal het enige echte Zwem-ABC in zwembad de Gooye!

Diplomazwemmen

Ouders, opa’s, oma’s broertjes en zusjes zijn uiteraard van harte welkom bij dit feestelijke gebeuren. De laatste jaren is het traditie geworden dat de ouders van de kinderen bij het onderdeel watertrappen meedoen.

Inschrijven voor zwemles? Dit kan vanaf 4 jaar!

Aanmelden voor zwemles kan online. Via onderstaande knop kun je je zoon of dochter gemakkelijk online inschrijven. Bij inschrijving gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden. Heb je eerst meer vragen over de zwemlessen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Inschrijven