Persbericht – SRGO de Staver Sportief en Cultureel Bolwerk

30 december 2019

SRGO de Staver heeft een roemruchte geschiedenis. Jaarlijks trekt het 300.000 bezoekers. Er gebeurt altijd van alles. Inwoners sporten er wekelijks, maar er wordt ook van alles georganiseerd in de Staver. Door bedrijven, verenigingen, individuen en vooral ook door de Staver zelf. Dit doet de Staver bij voorkeur met anderen mensen, met professionele organisatoren of met vrijwilligers. Mooie voorbeelden zijn de Champions League, Vrienden van ’t Eiland, de Kindervakantieweek, het Oud & Nieuwfeest, diverse sporttoernooien en kerkdiensten, ondersteunende taken voor het opleiden van sportkader, het opzetten van nieuwe zwemactiviteiten, het leveren van prestatieverhogende ondersteuning aan zwemvereniging de Schotejil en het faciliteren van de zwemvierdaagse.

Ook heeft de Staver bij de oprichting van 2 eilandelijke sporten als initiator aan de wieg gestaan: ZV Olympia voor zaalvoetbal en HCGO voor (zaal)hockey. De Staver was de redder voor het voortbestaan van gymnastiekvereniging MHSD, was medeorganisator van de Energy Island beurs en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De Staver is een bijzonder centrum waar we trots op mogen zijn. De gemeente heeft een uitdaging met al haar maatschappelijke vastgoed. Maar een centrum als de Staver is niet weg te denken uit de samenleving van Goeree-Overflakkee. De laatste activiteit, Kerstdiner Flakkee, werd op tweede Kerstdag volledig georganiseerd en ondersteund door vrijwilligers en tal van organisaties waaronder de SRGO Staver. Ook directie en medewerkers staken de handen uit de mouwen.

De komende dagen brandt op sportgebied het voetbal en turnen weer los, en niet te vergeten nog een paar mooie culturele feesten. Komende week komen er zomaar weer 1.000 mensen per dag over de vloer. De medewerkers van de Staver leveren hierin een topprestatie waarbij natuurlijk niet altijd alles perfect gaat. Onze medewerkers zetten zich in voor onze inwoners. Ze doen dit professioneel of zoals op tweede Kerstdag geheel vrijwillig, en dan hebben we het niet over kantoortijden. Trots op de Staver, maar ook op de andere locaties waar dezelfde cultuur aanwezig is.