Algemene voorwaarden

Artikel 1 – Definities

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Accommodatie: de locaties van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee zoals vermeld onder artikel 2.

Gebruiker: de huurder of gast van (activiteiten van) de locaties of derden.

Overeenkomst: alle gesloten contracten, overeenkomsten en afspraken voor verhuur, gebruik of toegang.

Artikel 2 – Rechtsverhouding

Onder de verantwoordelijkheid van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee vallen de volgende locaties:

  • De Staver, Sommelsdijk
  • ’t Zuiderdiep, Stellendam
  • De Gooye, Dirksland
  • De Grutterswei, Oude-Tonge
  • Dorpstienden, Ouddorp
  • Oostdam, Goedereede
  • ’t Haegse huus, Stellendam

Door ondertekening van een overeenkomst van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee, dan wel door betreding van de accommodatie(s), verklaart de gebruiker (voldoende) kennis genomen te hebben van deze algemene voorwaarden en aanvaardt daarmee de gelding van deze voorwaarden.

Afwijkingen van de algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk of per e-mail tussen Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee en de gebruiker zijn overeengekomen.

Artikel 3 – Algemene bepalingen

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee behoudt zich het recht voor om de algemene voorwaarden te wijzigen. De gewijzigde voorwaarden treden pas in werking wanneer deze aan gebruiker bekend zijn gemaakt. Gebruiker behoudt zich het recht voor om de overeenkomst te beëindigen binnen twee weken nadat de gewijzigde voorwaarden aan hem bekend zijn gemaakt. Indien gebruiker binnen twee weken niet heeft gereageerd op de mededeling is Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee gerechtigd om er vanuit te gaan dat gebruiker de gewijzigde voorwaarden heeft geaccepteerd.

Op de overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen voortvloeiende uit deze overeenkomst of door de aan de aanvraag en bevestiging, hoe ook genaamd, zullen worden onderworpen aan het oordeel van de burgerlijke rechter in Nederland. De rechtbank te Rotterdam is exclusief bevoegd in het geval een geschil wordt voorgelegd aan de rechter.

Artikel 4 – Conversie

Indien een bepaling uit deze algemene voorwaarden niet geldt, treedt voor deze bepaling automatisch in de plaats een geldige bepaling, die zoveel mogelijk beantwoordt aan de strekking van die bepaling.

In geval van conversie behouden de overige bepalingen uit deze algemene voorwaarden onverminderd hun geldigheid.

Artikel 5 – Toezicht en veiligheid

Onderdeel 1 – bij verhuur accommodatie/zaal

Tijdens het ter beschikking gestelde tijdvak houdt de gebruiker toezicht op en is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de personen in (het betreffende gedeelte van) de accommodatie. De gebruiker is verplicht om voldoende EHBO/BHV opgeleide persoon aanwezig te hebben. De gebruiker is verantwoordelijk voor het toezicht op veiligheid, op ordelijk gebruik en een goede gang van zaken met betrekking tot  de ter beschikking gestelde ruimte(s) en inventaris. De gebruiker is bekend met de huisregels, en is verantwoordelijk voor de naleving hiervan. Er is geen minimum leeftijd voor het betreden van de accommodatie(s), met uitzondering van leeftijdsgebonden evenementen. Deze worden duidelijk aangegeven en hierop zal gecontroleerd worden. Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee behoudt zich het recht voor om bepaalde personen de toegang tot de accommodatie voor bepaald of onbepaalde tijd te ontzeggen, zulks na overleg met de gebruiker. Bij gedrag dat door andere gasten als hinderlijk, bedreigend, intimiderend of ongewenst wordt ervaren, volgt een waarschuwing en bij herhaling volgt verwijdering uit de accommodatie. Onverminderd dienen aanwijzingen door of vanwege het personeel van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee gegeven, stipt op te worden gevolgd. De gebruiker verleent tevens medewerking en neemt deel aan (oefen)ontruimingen. De gebruiker is verantwoordelijk voor het zorgvuldig en in overeenstemming met de gebruiksvoorschriften gebruiken van de in de accommodatie aanwezige materialen. De gebruiker dient in het geval van medische of technische problemen contact op te nemen met het personeel van de accommodatie.

Onderdeel 2 – bij recreatieve deelname

Tijdens de periode dat de gebruiker aanwezig is in de accommodatie(s) is de persoon zelf verantwoordelijk voor zijn/haar eigendommen. De gebruiker is verantwoordelijk voor ordelijk gebruik en een goede gang van zaken met betrekking tot de ter beschikking gestelde ruimte(s) en inventaris. De gebruiker is bekend met de huisregels, welke zijn bijgesloten, en is verantwoordelijk voor de naleving hiervan. Er is geen minimum leeftijd voor het betreden van de accommodatie(s), met uitzondering van leeftijdsgebonden evenementen. Deze worden duidelijk aangegeven en hierop zal gecontroleerd worden. Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee behoudt zich het recht voor om bepaalde personen de toegang tot de accommodatie voor bepaald of onbepaalde tijd te ontzeggen. Bij gedrag dat door andere gasten als hinderlijk, bedreigend, intimiderend of ongewenst wordt ervaren, volgt een waarschuwing en bij herhaling volgt verwijdering uit de accommodatie. Onverminderd dienen aanwijzingen door of vanwege het personeel van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee gegeven, stipt op te worden gevolgd. De gebruiker verleent tevens medewerking en neemt deel aan (oefen)ontruimingen. De gebruiker is verantwoordelijk voor het zorgvuldig en in overeenstemming met de gebruiksvoorschriften gebruiken van de in de accommodatie aanwezige materialen. De gebruiker dient in het geval van medische of technische problemen contact op te nemen met het personeel van de accommodatie.

Artikel 6 – Het gebruik

De gebruiker is verplicht zich ordelijk te gedragen in de sportaccommodatie en zich te houden aan de huis- en gedragsregels.

  • De huurder mag alleen op de gereserveerde tijden in de zaal aanwezig zijn. De reservering van de sporthal is inclusief de op- en afbouw (klaarzetten en opruimen). De huurder houdt de gereserveerde tijden aan.
  • Iedereen die officieel bevoegd is, mag materialen en toestellen gebruiken
  • Alle nooduitgangen moeten vrij zijn van obstakels.
  • In de sport- en zwemzaal zijn alléén schoenen toegestaan die niet buiten zijn gebruikt en geen zwarte zool hebben.
  • Alle gebruikte materialen en gymtoestellen moeten in de juiste berging en op de juiste plek teruggezet worden (zie foto`s).
  • Materialen en gymtoestellen van derden mogen niet zonder overleg gebruikt of verplaatst worden.
  • Er mag geen glaswerk meegenomen worden naar de sportzaal, zwemzaal of kleedkamers.
  • Het gebruik van tape op de vloeren en wanden is niet toegestaan.
  • Binnen onze accommodaties en op ons terrein zijn roken, drugs en wapens niet toegestaan.
  • De huurder/(sport)begeleider verlaat als laatste de ruimte om:
  • achterblijvers te begeleiden;
  • te controleren of de sportzaal, kleedkamers en toiletten netjes zijn;
  • te controleren of alle deuren op slot zijn en alle lichten en kranen uit;
  • De aftekenlijst voor de sporthal bij vertrek correct in te vullen en te ondertekenen.

Zonder voorafgaande toestemming van de stichting of door haar aangestelde leidinggevende is het niet toegestaan om:

  • De instellingen van de technische installaties te veranderen
  • Harde muziek ten gehore te brengen
  • Reclame te maken
  • Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de betreffende persoon foto’s of video-opnamen te maken waarop deze persoon herkenbaar in beeld is.
  • Zelf dranken en/of spijzen mee te brengen, met uitzondering van het zwembadterras in De Staver en het Zuiderdiep
  • Te roken
  • Dieren in de accommodatie(s) te brengen (m.u.v. blindengeleidehond/officiële hulphond)
  • Vervoermiddelen (uitgezonderd invalidenwagens) in de accommodatie(s) te brengen
  • Andere ruimte(s) te betreden dan het gereserveerde
  • Nagels/punaises/spijkers/schroeven te slaan/draaien in de accommodaties
  • Tape op de vloeren of wanden te plakken
  • Straatschoeisel in sporthal of zwembad te dragen
  • Met badkleding de overige accommodatie(s) te betreden
  • Glaswerk in de zwemzaal of sporthal mee te nemen
  • Overlast te veroorzaken bij overige gasten of in de omgeving
  • De zwemzaal te betreden

Inventaris en materialen van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee dienen alleen gebruikt te worden voor zover deze ter beschikking zijn gesteld en uitsluitend voor de daarvoor bestemde doeleinden. Alleen personen die officieel bevoegd zijn mogen materialen en toestellen gebruiken. Na afloop van het gebruik dienen de materialen zorgvuldig te worden opgeborgen op de correcte plaats. Indien er schade of vermissing van inventaris of materialen van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee wordt geconstateerd, zal dit vereffend worden op de factuur.

Op aanwijzing van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee kan de gebruiker de verwarming, koeling en verlichting gebruiken en bedienen. Deze dienen in neutrale stand teruggebracht te worden na gebruik en er dient een nazicht inzake brandveiligheid gedaan te worden. De gebruiker meldt elke beschadiging of defect aan Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee.

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee schenkt geen alcohol aan personen onder 18 jaar. Er kan naar legitimatie gevraagd worden bij twijfel. Tevens is bij besloten feesten niet toegestaan om personen onder 18 jaar alcohol te schenken. Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee behoudt zich het recht voor om hierop te controleren en te handhaven.

Binnen de accommodaties geldt dat van zondag tot en met donderdag geen alcohol wordt geschonken vóór 12:00 uur en na 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is het schenken van alcohol eveneens niet toegestaan vóór 12:00 uur en na 00:00 uur. Het schenken van sterke drank, dit betreft gedistilleerde dranken met een alcoholpercentage van meer dan 15% is te allen tijde niet toegestaan, in overeenstemming met de geldende vergunningvoorschriften.

Artikel 7 – Aansprakelijkheid

De gebruiker is aansprakelijk voor alle schade, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt, die direct of indirect verband houdt met het gebruik van de accommodatie, ruimten of inventaris. Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee is, behoudens grove schuld of opzet, niet aansprakelijk voor:

  • Het beschadigen, verwisselen, zoekraken, ontvreemden of het anderszins verloren gaan van eigendommen van de gebruiker, diens leden of andere derden
  • Schade aan zaken of schade aan personen die op enigerlei wijze voortvloeit uit een handelen of nalaten van de gebruiker rond het gebruik of het betreden van de beschikbaar gestelde accommodatie, ruimten of inventaris
  • Schade als gevolg van het niet beschikbaar kunnen stellen van de gereserveerde ruimte ten gevolge van overmacht of technische storingen. In voorkomende gevallen vervalt het recht op gebruik binnen het ter beschikking gestelde tijdvak, doch zal daartegenover voor het ter beschikking gesteld tijdvak de overeengekomen vergoeding niet worden geheven
  • Het niet in gebruik kunnen nemen van de voorzieningen, zoals douches, in verband met eventuele legionella besmetting

Artikel 8 – Prijsaanpassingen

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee het recht de prijs indien nodig aan te passen op basis van de wijziging van de prijsindexcijfers volgens de consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijsverhoging komt voor rekening van de wederpartij.

Artikel 9 – Offertes en prijsafspraken

Een overeenkomst tussen Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee en de gebruiker komt tot stand door aanbod en aanvaarding. Op verzoek van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee is de gebruiker gehouden een schriftelijk stuk ten bewijs van de overeenkomst te ondertekenen.

De offerte kent een geldigheidsduur. Deze staat vermeld op het document. Indien dit niet vermeld staat, is de standaard geldigheidsduur van 1 maand van toepassing. Voor de commerciële verhuur van onze locaties zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van kracht.

Indien de aanvaarding, al dan niet op ondergeschikte punten, afwijkt van het aanbod c.q. de offerte van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee, is Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee hieraan niet gebonden tenzij de afwijking uitdrukkelijk door Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee wordt aanvaard.

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee is niet gebonden aan passages in de offerte die een kennelijke vergissing of verschrijving bevatten. Een offerte is gebaseerd op een inschatting van de werkelijke tijdsbelasting, verbruiken en eventuele kosten. De uiteindelijke factuur wordt opgemaakt op basis van nacalculatie van het werkelijk aantal verbruikte uren en/of producten tenzij dit anders is afgesproken.

Artikel 10 – Huurovereenkomst

De huurovereenkomst geldt voor de daarin vastgestelde duur en eindigt op de wijze zoals in de overeenkomst is bepaald. In het geval van kortdurende verhuur, zoals incidentele reserveringen, geldt de overeenkomst uitsluitend voor de in de bevestiging genoemde datum of periode en eindigt deze van rechtswege na afloop daarvan, zonder dat opzegging vereist is.

In de huurovereenkomst worden in ieder geval de volgende gegevens opgenomen: de gewenste (gedeelten van de) sportaccommodatie, de huurtijden, de huurdatum en/of -periode, evenals de aard van het gebruik en/of de tak van sport. Verhuurder bevestigt de overeenkomst schriftelijk en vermeldt daarin ten minste:
– de toegewezen accommodatie of het betreffende gedeelte daarvan;
– wat, indien van toepassing, tot het gehuurde behoort;
– de overeengekomen huurtijden, huurdatum en/of -periode;
– de aard van het gebruik en/of de tak van sport;
– het toepasselijke huurtarief;
– de betalingstermijnen;
– en eventuele aanvullende voorwaarden.

De terbeschikkingstelling omvat het in de overeenkomst omschreven deel van de accommodatie. Daarnaast stelt Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee, indien nodig, de gebruikelijke voorzieningen zoals kleedruimten, douches, toiletten en wasgelegenheden ter beschikking ten behoeve van de gebruikers van de gehuurde accommodatie.

Artikel 11 – Annulering en tussentijdse beëindiging

Tussentijdse beëindiging van structurele huurovereenkomst door de gebruiker is niet mogelijk, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen in de overeenkomst.

Voor incidentele reserveringen geldt dat kosteloze annulering mogelijk is tot uiterlijk 5 werkdagen vóór de gereserveerde datum. Bij annulering binnen 5 werkdagen wordt het volledige bedrag in rekening gebracht, tenzij schriftelijk andere afspraken zijn gemaakt.

Voor evenementen of grotere partijen geldt een annuleringsperiode van 15 werkdagen. Annulering van het gereserveerde tijdvak is in dat geval kosteloos mogelijk tot 15 werkdagen vóór de geplande datum. Bij annulering binnen deze termijn wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de overeengekomen periode van gebruik. Van deze wijzigingen stelt Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee de gebruiker tijdig in kennis. Indien de accommodatie op enig tijdstip niet beschikbaar is, wordt de wederpartij daarvan tijdig in kennis gesteld en wordt er in samenspraak ook gezocht naar een alternatief. In dat geval heeft de wederpartij geen recht op schadevergoeding, anders dan (gedeeltelijke) restitutie van de gebruiksvergoeding.

Artikel 12 – Betaling

Het afgenomen product/gereserveerde tijdvak wordt voldaan via pin of op factuur:

  • Incidentele huur, feesten, buffetten etc. onder € 500,- : kosten dienen na afloop direct per pin te worden voldaan.
  • Incidentele huur, feesten, buffetten etc. vanaf € 500,- : facturatie geschiedt op rekening, de betaling dient in ieder geval een dag vóór aanvang van het evenement, volledig te zijn voldaan. De betalingstermijn voor consumpties op nacalculatie bedraagt maximaal 21 dagen na factuurdatum.
  • Structurele huur: Op rekening per maand, betaling dient te geschieden binnen 21 dagen.

Nadat de vordering per factuur opeisbaar is geworden, zal gebruiker eerst schriftelijk in gebreke worden gesteld en zal een termijn van 14 dagen worden gegund om alsnog de verplichtingen na te komen. Mocht gebruiker zijn verplichtingen ook na ommekomst van die termijn niet nakomen, dan is gebruiker in verzuim en is Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee  gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden door een daartoe strekkende schriftelijke verklaring aan de gebruiker. In dat geval kan de gebruiker geen aanspraak maken op terugvordering van reeds betaalde bedragen of enige schadevergoeding.

Indien de gebruiker in verzuim blijft komen alle redelijke buitengerechtelijke en gebruikelijke gerechtelijke kosten, die in verband staan met de invordering, voor rekening van de gebruiker. Over deze kosten wordt eveneens wettelijke rente in rekening gebracht. Betalingen van de gebruiker strekken eerst tot betaling van de kosten van de invordering, vervolgens tot betaling van alle rente en als laatst tot betaling van de hoofdsom, ook wanneer de gebruiker anders aangeeft bij de betaling.

Namens Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee  kan periodiek worden gecontroleerd of gebruiker zich aan de voorwaarden uit artikel 3 houdt. Indien Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee constateert dat dit niet het geval is, kan zij de gebruiker hierop aanspreken. Bij herhaling van het niet voldoen aan de voorwaarden, wordt de gebruiker schriftelijk in gebreke gesteld waarbij gebruiker de gelegenheid wordt geboden om alsnog binnen een termijn van een week de bovengenoemde voorwaarden te voldoen.

Indien de gebruiker na afloop van deze week nog steeds niet aan de voorwaarden heeft voldaan, is Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden en de geleden of te lijden schade te verhalen op gebruiker.

Artikel 13 – Overmacht

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt, kortom: in geval van overmacht.

Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee niet in staat is de verplichtingen na te komen. Onder overmacht wordt in elk geval verstaan: oorlog of daarop gelijkende situaties, brand, oproer, vandalisme, sabotage, boycot, werkstaking in het bedrijf van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee, zodanig ziekteverzuim van personeel van Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee dat de uitvoering van de overeenkomst ernstig wordt belemmerd.

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee aan haar verplichtingen had moeten voldoen.

Partijen kunnen gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de Overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan één maand is ieder der partijen gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.

Wanneer Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk haar verplichtingen uit de Overeenkomst is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat in rekening te brengen. Opdrachtgever is gehouden deze declaratie te voldoen als ware het een afzonderlijke overeenkomst.

Artikel 14 – Gegevensbescherming

Stichting Sport & Recreatie streeft ernaar om alle gegevens, van klanten, collega’s en verenigingen goed te beschermen. Wij slaan enkel gegevens op welke noodzakelijk zijn voor de uitvoering van onze activiteiten. De gebruiker heeft het recht om de gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. De gebruiker dient zich te wenden tot de balie/receptie van de accommodatie om zijn/haar gegevens in te zien/wijzigen/verwijderen. Volledigheidshalve verwijzen wij u naar de Privacyverklaring op onze website, waarin alle informatieplichten ingevolge de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn opgenomen.

Artikel 15 – Vergunningen en ontheffingen

Indien huurder de sportaccommodatie met toestemming van verhuurder gebruikt voor evenementen, waarbij de aard van het gebruik dan wel het aantal deelnemers c.q. toeschouwers/bezoekers afwijkt van het reguliere gebruik ten behoeve van de reguliere sportactiviteiten, is huurder verplicht op zijn kosten alle (evenementen)vergunningen en ontheffingen aan te vragen die voor dit afwijkende gebruik zijn vereist. De huurder dient de verhuurder voorafgaand het aanvragen van een bepaalde vergunning eerst toestemming te vragen.

Huurder is verplicht zelf te onderzoeken of voor het overeengekomen gebruik van de sportaccommodatie vergunningen en ontheffingen zijn vereist. Het aangaan van een huurovereenkomst ten behoeve van genoemd gebruik houdt uitdrukkelijk geen toezegging in dat de benodigde vergunningen en ontheffingen daadwerkelijk zullen worden verleend en/of volledig zijn.

De huurder verstrekt de verhuurder een kopie van genoemde vergunningen en/of ontheffingen in ieder geval 15 werkdagen vóór aanvang van het evenement.

Huurder is verplicht de sportaccommodatie zodanig te gebruiken dat niet wordt gehandeld in strijd met enige wet, verordening, vergunning of andere overheidsvoorschriften, waaronder begrepen (brand)veiligheidsnormen van politie en brandweer. Indien met toestemming van verhuurder muziek ten gehore wordt gebracht of gebruik wordt gemaakt van geluids- en/of audiovisuele apparatuur mogen de in de Wet Geluidhinder opgenomen normen niet worden overschreden. Voor vergunningsplichtige activiteiten in het kader van de Wet Milieubeheer dient de verhuurder na overleg met SRGO een vergunning aan te vragen.

Artikel 16 – Slotbepaling

Bij onduidelijkheid over een voorwaarde moet deze worden uitgelegd in de geest van deze algemene voorwaarden. Deze uitleg wordt eveneens gehanteerd wanneer er een situatie is ontstaan die niet in deze algemene voorwaarden is geregeld.