25 jaar Reumazwemmen in de Gooye

16 januari 2020

Mevrouw Aad Tanis zat lang geleden in het bestuur van de reumavereniging toen ze het idee kreeg om een zwemgroep op te starten. Een zwemgroep speciaal voor mensen met reuma waar oefeningen werden aangeboden. Uiteindelijk kon ze in de Gooye terecht, en zo begonnen onder andere deze 3 dames met de dinsdagochtend reumagroep onder leiding van een zweminstructeur uit de Gooye.

Hechte groep

Natuurlijk is het in 25 jaar een komen en gaan geweest van verschillende mensen in de groep, maar al deze jaren is deze groep een hechte club gebleken die lief en leed met elkaar deelt. Elke week na de les wordt er koffie gedronken en uitgebreid bijgekletst.

Kaakspieren

Elke les worden er voor het hele lichaam beweegvormen aangeboden die bij het niveau van de groep passen. Ook de kaakspieren worden getraind, want gezelligheid hoort daar uiteraard ook bij. De groep werd op een gegeven ogenblik zo groot dat er zelfs op dinsdagmiddag een groep bijgekomen is.

Jubileum

Afgelopen dinsdag werd er uitgebreid stilgestaan bij het 25-jarig jubileum. Onder het genot van een uitgebreide lunch werd er teruggekeken op de afgelopen jaren en werd er ook zeker vooruit gekeken naar de komende jaren waarin ze nog met veel plezier willen blijven zwemmen.


V.l.n.r. Mina Mastenbroek, Aad Tanis en Jopie de Boer.