SRGO locatie de Staver erkend door Team:Fit

19 april 2019

Afgelopen vrijdag mocht SRGO locatie de Staver een prachtige erkenning in ontvangst nemen voor haar gezonde kantine. De accommodatie heeft code brons gehaald in het landelijke programma om gezond(er) eten en drinken te promoten. SRGO wil ook graag haar andere zes accommodaties aansluiten na dit prachtige succesverhaal.

De horeca van de Staver is al jaren meer dan een reguliere sportkantine. Grote events, zoals de Champions league, Springdagen, groepsarrangementen zoals kinderfeestjes en bedrijfsuitjes kunnen ook terecht voor pizza, wok BBQ en andere maaltijden. Begin 2018 begon de Staver met haar deelname aan het programma van Team:Fit om zo op alle gebieden een gezonde(re) keuze te kunnen bieden in het assortiment.

Team:Fit is een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. Als team doen ze dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners zoals de Staver.

SRGO streeft als organisatie naar een gezond en vitaal Goeree-Overflakkee door bewegingsruimte te geven in en om haar zeven accommodaties op het eiland. De horeca maakt hier ook onderdeel van uit. Het programma van Team:Fit dat gestart is in de Staver, zal daarom als blauwdruk voor de andere accommodaties dienen die later dit jaar zullen aansluiten.