SRGO ontvangt certificaten voor de Gezonde Kantine van Team Fit

28 september 2020

SRGO zet in samenwerking met Team Fit de Gezonde kantine op de kaart van Goeree-Overflakkee. SRGO De Grutterswei ontvangt het Certificaat “De Zilveren Kantine” en SRGO de Staver ontvangt het certificaat “de Bronzen Kantine”.

Twee jaar geleden is SRGO de samenwerking aangegaan met Team Fit om te starten met “de Gezonde Kantine”. Team Fit (een onderdeel van JOGG) zet zich in voor een gezondere sport, onder andere door het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van -accommodaties gezonder te maken. De doelstelling van Team Fit is één van de speerpunten van het beleid van SRGO en sluit dus naadloos aan.

Wilt u een tosti van wit of van bruin brood?

De eerste accommodatie waar het getoetst werd, was Recreatiecentrum de Staver. Het was allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt, want wat zijn nu producten die een betere keuze zijn en toch in je assortiment passen? “Een tosti van wit brood hoort daar niet bij, maar een tosti van bruin brood weer wel, nu vragen we “wilt u een tosti van wit of van bruin brood. “

Snoepautomaat

Het aanbieden van water bij speciale waterpunten, het aanbieden van fruit en enkele aanpassingen (toevoegingen) aan de kaart, gaf al snel het inzicht, dat de bronzen kantine een haalbare kaart was.
Uiteindelijk was er nog één hobbel te nemen en dat was de snoepautomaat, de eisen daarvoor zijn zeer strikt. Na goed overleg met de beheerder van de snoepautomaat is het assortiment zo aangepast dat de automaat voldoet aan de eisen van Team fit. De Staver heeft in 2019 voor het eerst het certificaat “De Bronzen Kantine” mogen ontvangen van Team Fit.

Certificaten De Bronzen en De Zilveren Kantine

Door de opgedane ervaring, zijn we aan het werk gegaan om voor sport-en zalencentrum De Grutterswei het certificaat “De Bronzen Kantine” te verdienen. Dat is zelfs overtroffen, De Grutterswei is afgelopen vrijdag bekroond is met het certificaat “ De Zilveren Kantine”. Een prestatie van weleer en het certificaat “De Bronzen Kantine” werd voor de 2e maal uitgereikt aan Recreatiecentrum de Staver.

We hopen op deze wijze een voorbeeld te zijn voor alle verenigingen op het eiland om hier aan mee te doen en minimaal het certificaat “ De Bronzen Kantine” te verdienen.