Snorkelen

De snorkel lessen worden 1 keer per week gegeven op woensdag om 17:45 uur en duren 60 minuten per les. De kosten voor deze lessen bedragen € 66,00 euro per cursus van 6 weken.

Kinderen moeten in het bezit zijn van een C diploma. Als kinderen niet in het bezit zijn van een C diploma, maar wel in het bezit zijn van een A diploma en 8 jaar of ouder zijn mogen ze ook deelnemen aan de snorkel lessen.

Inhoud van de lessen

Tijdens de snorkel lessen krijgen de kinderen een andere indruk van zwemmen in het water. Ze zwemmen niet alleen de verschillende afstanden maar doen ook leuke oefeningen in het water. Zo wordt er tijdens de lessen van het snorkel 1 diploma bijvoorbeeld een platte knoop geleerd die al snorkelend onder water gemaakt moet worden en leren de kinderen verschillende onderwater aspecten.

Tijdens de lessen voor het snorkel 2 diploma moeten de kinderen o.a. een emmer van de bodem omhoog blazen met het snorkelpijpje.

In de lessen van het snorkel 3 diploma breiden de kinderen de vaardigheden die ze geleerd hebben in de lessen van het snorkel 1 en 2 diploma’s verder uit. Eén van de vaardigheden die in deze lessen wordt geoefend is bijvoorbeeld in het water springen met in de handen de snorkel uitrusting en vervolgens in het water alle snorkel spullen aantrekken zonder hulp van de kant of de bodem. Een ander voorbeeld is het blind snorkelen waarbij de duikbril volledig bedekt is met donker materiaal.

Neem contact op