ABC-zwemles

Leer zwemmen bij zwembad Zuiderdiep!

Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s

Zwembad Zuiderdiep is licentiehouder van Nationale Zwemdiploma’s. Dat betekent dat het team gekwalificeerd is om leszwemmers op te leiden tot de Nationale Norm Zwemveiligheid (dat is Nationaal Zwemdiploma C). Daarnaast controleert de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) onze zwemlessen op de landelijk vastgestelde kwaliteitseisen. Door het Zwem-ABC te halen voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Haal hier het enige echte Zwem-ABC!

Het nationale Zwem-ABC is de basis voor een leven lang zwem- en waterplezier. Bekijk onze infographic voor meer informatie over de stappen van het Zwem-ABC, of lees de informatie hieronder.

Diploma A

Voortraject
Het voortraject is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de verschillende elementen in het zwembad. Tijdens deze lessen proberen we de kinderen watervrij te maken en het watergevoel te geven in de breedste zin van het woord. Deze lessen gebruiken wij zodat de kinderen het hoofdtraject sneller kunnen doorlopen. Nadat uw kind het voortraject goed heeft doorlopen stroomt hij/zij automatisch door naar de door u aangegeven lestijd/lesdagen. De kosten bedragen €35,10 per cursus van 6 weken.

Hoofdtraject
Voor het A diploma kunt u kiezen uit twee verschillende mogelijkheden. Twee keer per week zwemles 60 minuten of 30 minuten (12 lessen per 6 weken).
Deze lessen worden gegeven op maandag en donderdag of op dinsdag en vrijdag, om 16:00 uur start de 60 minuten les en om 17:00 start de 30 minuten les.
De kosten bedragen €140,40 voor de 60 minuten les en € 70,20 voor de 30 minuten les per cursus van 6 weken.

Eisen Nationaal Zwemdiploma A op allesoverzwemles.nl

Diploma B

De lessen voor het B diploma worden 1 keer per week gegeven op woensdag om 16:45 uur en duren per les 60 minuten. De kosten voor deze lessen bedragen € 70,20 per cursus van 6 weken. Gemiddeld zijn er 2 cursussen nodig om het B diploma te behalen.

Tijdens deze lessen breiden de kinderen de vaardigheden uit die ze hebben geleerd tijdens de lessen voor het A diploma. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Het duikzeil dat van 3 naar 6 meter wordt verplaatst, de borstcrawl die van een beginnende borstcrawl verder uitgebreid wordt naar een borstcrawl die meer gevorderd is en de afgelegde afstanden van de verschillende zwemslagen worden vergroot.

Eisen Nationaal Zwemdiploma B op allesoverzwemles.nl

Diploma C

De lessen voor het C diploma worden 1 keer per week gegeven op woensdag om 16:45 uur en duren per les 60 minuten. De kosten voor deze lessen bedragen € 70,20 per cursus van 6 weken. Gemiddeld zijn er 2 cursussen nodig om het C diploma te behalen.

Tijdens deze lessen gaan we verder in op de vaardigheden die ze hebben geleerd tijdens de lessen voor het B diploma. Na het behalen van een C diploma hebben de kinderen het zwem-ABC traject afgesloten. Ze krijgen de enige échte zwemdiploma’s.

Eisen Nationaal Zwemdiploma C op allesoverzwemles.nl

Download het inschrijfformulier voor ABC