Aqua Varia

Een Aqua Varia les is een les die bestaat uit verschillende onderdelen. De onderdelen zijn aqua fietsen, aqua joggen, aqua steps en trim zwemmen. Elke les zal er een keuze uit deze onderdelen gemaakt worden. Een les zal uit 2 of 3 onderdelen bestaan.

Aqua Varia is een activiteit waar u op uw eigen snelheid op conditieniveau kunt oefenen. Ook heeft het veel voordelen ten opzichte van sporten en bewegen op het droge. De kans op blessures in het water zijn nihil. De Aqua Varia training (les) stelt u in staat om u uithoudingsvermogen te vergroten dus u conditie te verbeteren. In de les staat de individuele deelnemer centraal.

Naast dat het drinken van water goed is voor het lichaam, is het ook zeker goed om erin te springen. Het lijkt alsof je niet zweet, want water verkoelt je lichaam direct, maar met zwemmen verbrand je maar liefst: 6 calorie├źn per kilogram lichaamsgewicht per uur! Weeg je 60kg, dan verbrand je dus 180 calorie├źn in een half uur! Dat is best veel, want met wandelen verbrand je maar bijna de helft hiervan!

De Aqua Varia les is geschikt voor iedereen en is voor mensen die hun conditie willen verbeteren. Tevens helpen de spierversterkende oefeningen om uw figuur beter tot zijn recht te laten komen.

Deze les is op woensdagavond van kwart over zeven tot kwart over acht. Of vrijdagochtend van tien tot elf uur.

Bekijk rooster