Sporten in Sommelsdijk

Bekijk welke clubs actief zijn in de Staver & doe mee!

Wist je dat er wel 22 (sport)verenigingen gebruik maken van de zalen in de Staver? Je vindt in de Staver dus altijd een activiteit die je leuk vindt! Lees hieronder welke sportverenigingen actief zijn in de (sport)zalen van de Staver en ontdek of er iets voor je tussen zit.

Badminton

In de Staver wordt badminton beoefend door de vereniging Badminton Barkel. Als je meer wilt weten over badmintonnen in de Staver kun je even langskomen of contact opnemen.

Biljart

Biljartclub de Poedel maakt wekelijks gebruik van de biljartfaciliteiten in de Staver. Heb je interesse om te biljarten? Neem dan contact met ons op!

Bowlen

Wil je  bowlen op Goeree-Overflakkee? Dan moet je in de Staver zijn. Hier vind je namelijk 6 volautomatische bowlingbanen die je kunt afhuren. Wil je er een echte sport van maken? Dan is het mogelijk om je aan te sluiten bij één van de verenigingen. De bowlingfanaten van BVM bowlingvereniging, De treffers Senioren bowlen en Seniorenclub 91 zijn regelmatig op de baan te vinden!

Bowlen sommelsdijk in de staver

Bridge

Bij Bridgeclub Menheerse draait het om opperste concentratie, geheugen en logisch denken. De bridgeclub maakt gebruik van het zaaltje bij het Foyer Café. Wil je meer weten over bridgen in de Staver, loop dan eens langs of neem contact met ons op.

Buurtsport

Buurtsport wordt georganiseerd door Sportteam GO. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen na schooltijd meedoen aan leuke sport- en spelactiviteiten. Op de website van Gemeente Goeree-Overflakkee kun je zien hoe het werkt. Bekijk ook de Buurtsport kalender per dorpskern.

Dansen

Bij Balletschool Petra Hoek kun je je dansmoves uit de kast halen of verbeteren. Doe mee aan salsa, zumba, piloxing/knockout of streetdance.

Gehandicapten sport

GO Mobiel is de vereniging waar mensen met een lichamelijke beperking lekker kunnen bewegen. Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers kan men wekelijks meedoen aan allerlei leuke activiteiten: badminton, jeu de boules, tafeltennis, sjoelen, taiji bailong Ball, darten en cornhole.

Gymnastiek

Er zijn wel drie gymnastiekverenigingen actief in de Staver! Gymvereniging MH-SD organiseert onder andere free running en turnen. Turn2Move biedt turnles voor jongens en meisjes en geeft een peuter- en kleuterles. Turn2Win is een turnclub voor meisjes die al op turnen zitten en nog beter willen worden.

Hockey

De sporthallen worden gebruikt voor zaalhockey door HCGO (Hockey Club Goeree-Overflakkee) wanneer zij niet buiten trainen. Zaalhockey is de ultieme combinatie van conditie en techniek en wordt gegeven voor jong en oud.

Judo

Judoclub Middelharnis verzorgt judo-lessen voor jong en oud. De judoka’s geven niet alleen les in de Staver, maar ook in Grutterswei en de Gooye. Bezoek de website voor meer informatie over de lestijden en hoe je lid kunt worden.

Korfbal

Korfbalvereniging Goodluck is een club van bijna 200 korfballers. De vereniging heeft een veldseizoen en een zaalseizoen. Tijdens het zaalseizoen trainen zij in de sporthallen van de Staver.

Volleybal

De volleybalvereniging van Flakkee is VC Intermezzo. De volleybalspelers trainen zowel in Grutterswei als in de Staver. In 2019 hebben SRGO en VC Intermezzo ook een volleybalschool opgestart.

Volleybalschool SRGO en VC Intermezzo

Zaalvoetbal

Lijkt zaalvoetbal je wel wat? Dan is er vast een geschikte vereniging voor jou. Zaalvoetbal Olympia, Voetbalschool Train het Verschil en Veteranen Flakkee trappen regelmatig een balletje in één van de zalen in de Staver.

Zwemmen

Het zwembad van de Staver wordt intensief benut door de zwemmers van ZC de Schotejil. Bij de Schotejil is er zowel een trimgroep als een wedstrijdselectie voor junioren en senioren.

Kortom: SRGO biedt bewegingsruimte! Ons doel is het faciliteren van een sportief, recreatief en cultureel aanbod voor alle doelgroepen.