Duikcursus

Altijd al ervaring op willen doen met duiken? Nu is je kans! In samenwerking met Fundiving organiseren we verschillende cursussen. Lees hieronder meer en meld je aan bij het zwembad.

Optie 1:

De Basis Sealteam cursus is de eerste stap om kennis te maken met het duiken.
Kinderen leren via gevarieerde oefeningen de eerste vaardigheden van het duiken aan.
De kosten voor deelname aan deze cursus zijn €175.00
Deze cursus bestaat uit 6 zwembadduiken.

Optie 2:

Kinderen die de Basis Sealteam cursus hebben afgerond kunnen deelnemen aan de Master Sealteam cursus. De Master Sealteam cursus staat in het zelfde boekje als de Basis Sealteam cursus. Hierin kunnen jullie lezen dat de Master Sealteam cursus bestaat uit o.a. een zwembad(nacht)duik, een zwembad wrak duik, onderwaterfotografie, visherkenning etc. De cursus bestaat uit 7 zwembad duiken met uitdagende oefeningen voor de kinderen. De kosten voor de PADI Master Sealteam cursus zijn €200.00

Optie 3:

Kinderen die zowel de Sealteam als de Master Sealteam cursus hebben doorlopen maar nog te jong zijn voor de Junior Open Water cursus kunnen meedoen aan de Master GOLD cursus. Dit is een vervolg traject waarbij de kinderen de aangeleerde vaardigheden blijven trainen om zo met een goede basis in te kunnen stappen in de Junior Open Water cursus. Deze cursus bestaat uit 6 zwembad duiken. De kosten voor deze cursus zijn €175.00

Optie 1, 2 en 3 zullen plaatsvinden op vrijdagavond tussen 17.45-19.15 uur in het zwembad Zuiderdiep.

Optie 4:

Het PADI (junior) Open Water brevet. Dit brevet is het eerste echte duikbrevet. Deelname aan de cursus kan zowel door volwassen als door kinderen vanaf 12 jaar. Tijdens de cursus leer je zelfstandig duiken. De cursus bestaat uit een theorie en praktijk (zwembad) gedeelte met 6 zwembad duiken, 7 theorieavonden en aansluitend 4 buitenwater duiken.

De 4 buitenwater duiken zullen, evenals een datum voor het theorie-examen, na eind juni afgesproken worden met de deelnemers.

Met dit brevet mogen de kinderen duiken onder begeleiding van een ouder of professionele duikinstructeur, op bijna alle plaatsen van de wereld.

Kosten voor deelname aan de PADI (junior) Open Water Diver cursus zijn €375.00

Optie 5:

Deze optie is geen cursus maar tijdens dit traject worden de aangeleerde vaardigheden op peil gehouden. Kinderen die de Junior Open Water cursus doorlopen hebben kunnen kiezen voor optie 5.

Deze momenten zullen tegelijkertijd plaats vinden met de Open Water cursus. Het theorie gedeelte hoeft niet (mag wel) meer bijgewoond te worden. Dit traject bestaat uit 6 zwembad duiken en na juni 2020 (als de watertemperatuur aangenaam is) nog 1 buitenwater duik. De kosten voor dit traject zijn €200.00

Optie 6:

(junior)Advanced Open Water diver. Dit brevet is nieuw dit jaar en is speciaal voor mensen die in het bezit zijn van een (junior) openwater duikbrevet of een vergelijkbaar brevet van een andere organisatie. De opleiding bestaat uit 2 zwembad duiken en 5 buitenwater duiken. De buitenwater duiken hebben allemaal een uniek aspect, bijvoorbeeld een nacht duik, een wrakduik, een getijden duik of een visherkenningsduik. Tijdens de cursus wordt er dieper ingegaan op duiktechnieken, duikplaatsen en met verschillende materialen. Deelname kan vanaf 10 jaar. Na het behalen van het brevet geldt voor een Advanced duiker een maximale diepte van 30 meter.

Kosten voor deelname aan de Advanced Open Water Diver zijn €295,00

De cursus zal plaats vinden op de vrijdagavond tussen 17.30-19.00 uur in zwembad Zuiderdiep.

Optie 4 & 5 & 6 kunnen alleen van start gaan met voldoende aanmeldingen.

Gebruik van duikspullen tijdens de cursus, lesmateriaal, brevetteringskosten en logboek zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Er komen geen extra kosten meer bij.

Alle programma’s zullen in januari 2023 starten. Rekening houdend met de vakanties loopt het programma door tot en met juni 2023.

De inschrijfformulieren voor de cursussen zijn te verkrijgen aan de balie van het zwembad of via de mail, de inschrijving is pas definitief nadat een pasfoto en het inschrijfformulier (volledig ingevuld) worden ingeleverd. Inschrijven kan tot 21 januari 2023

Wij hopen op een gezellige, leerzame en succesvolle cursus.