Duikcursus

Altijd al ervaring op willen doen met duiken? Nu is je kans! In samenwerking met Fundiving organiseren we verschillende cursussen. Lees hieronder meer en meld je aan bij het zwembad!

Optie 1: Basis sealteam cursus

De basis sealteam cursus is de eerste stap om kennis te maken met het duiken.

Kinderen leren via gevarieerde oefeningen de eerste vaardigheden van het duiken aan.
De kosten voor deelname aan deze cursus zijn € 175,00.
Deze cursus bestaat uit zes zwembadduiken.

De cursus zal plaatsvinden op vrijdagavond tussen 17.45-19.15 uur in zwembad Zuiderdiep, Stellendam.

Optie 2: Master sealteam cursus

Kinderen die de Basis Seal team cursus hebben afgerond kunnen deelnemen aan de master sealteam cursus. De Master Sealteam cursus staat in het zelfde boekje als de Basis Sealteam cursus. Hierin kunnen jullie lezen dat de Master Sealteam cursus bestaat uit o.a. een zwembad(nacht)duik, een zwembad wrak duik, onderwaterfotografie, visherkenning etc.

De cursus bestaat uit zeven zwembadduiken met uitdagende oefeningen voor de kinderen.

De kosten voor de PADI Master Sealteam cursus zijn € 200,00.

De cursus zal plaatsvinden op vrijdagavond tussen 17.45-19.15 uur in zwembad Zuiderdiep, Stellendam.

Optie 3: Master GOLD cursus

Kinderen die zowel de Sealteam cursus als de Master cursus hebben doorlopen maar nog te jong zijn voor de Junior Open Water cursus kunnen meedoen aan de master GOLD cursus. Dit is een vervolg traject waarbij de kinderen de aangeleerde vaardigheden blijven trainen om zo met een goede basis in te kunnen stappen in de Junior Open Water cursus. Deze cursus bestaat uit zes zwembadduiken. De kosten voor deze cursus zijn € 175,00.

De cursus zal plaatsvinden op vrijdagavond tussen 17.45-19.15 uur in zwembad Zuiderdiep, Stellendam.

Optie 4: Open water brevet

Het PADI (junior) open water brevet. Dit brevet is het eerste echte duikbrevet. Deelname aan de cursus kan zowel door volwassenen als door kinderen vanaf 12 jaar. Tijdens de cursus leer je zelfstandig duiken. De cursus bestaat uit een theorie en praktijk(zwembad) gedeelte met zes zwembadduiken, zeven theorieavonden en aansluitend vier buitenwaterduiken.

De vier buitenwaterduiken zullen, evenals een datum voor het theorie-examen,  na eind juni afgesproken worden met de deelnemers.

Met dit brevet mogen de kinderen duiken onder begeleiding van een ouder of professionele duikinstructeur, op bijna alle plaatsen van de wereld.

Kosten voor deelname aan de PADI (junior) Open water diver cursus zijn € 375,00.

De cursus zal plaats vinden op de vrijdagavond tussen 19.30-21.30 uur in zwembad Zuiderdiep en zal alleen van start gaan met voldoende aanmeldingen.

Optie 5: Op peil houden vaardigheden

Deze optie is geen cursus maar tijdens dit traject worden de aangeleerde vaardigheden op peil gehouden. Kinderen die de Junior Open Water cursus doorlopen hebben kunnen kiezen voor optie 5.

Deze momenten zullen tegelijkertijd plaats vinden met de Open Water cursus. Het theorie gedeelte hoeft niet (mag wel) meer bijgewoond te worden. Dit traject bestaat uit zes zwembadduiken en na juni 2019 (als de watertemperatuur aangenaam is) nog een buitenwaterduik.

De kosten voor dit traject zijn € 200,00.

De cursus zal plaats vinden op de vrijdagavond tussen 19.30-21.30 uur in zwembad Zuiderdiep en zal alleen van start gaan met voldoende aanmeldingen.

Algemene informatie

Gebruik van duikspullen tijdens de cursus, lesmateriaal, brevetteringskosten en logboek zitten allemaal bij de prijs inbegrepen. Er komen geen extra kosten meer bij.

Alle programma’s zullen in maart 2019 starten. Rekening houdend met de vakanties loopt het programma door tot en met juni 2019.

De inschrijfformulieren voor de cursussen zijn te verkrijgen aan de balie van het zwembad, de inschrijving is pas definitief nadat een pasfoto en het inschrijf formulier (volledig ingevuld) worden ingeleverd. Inschrijven kan tot 1 maart 2019.